جمعه, ۱۶ شهریور,۱۴۰۳

متادون /از عوارض تا ترک و دوره ی درمان اعتیاد به متادون/

ترک همیشگی متادون در کمترین زمان و با کمترین علائم

متادن میتواند به شدت اعتیاد آور باشد به خصوص زمانی که با دز زیادی استفاده بشود این دارو به صورت خیلی رایج برای درمان اعتیاد به دسته ی افیونی استفاده میشود که خود باعث میشود بعضی ازبیماران در طول دوره ی ترک  از اعتیادی  به اعتیاد به متادون روی آورند.

براثر مصرف مداوم این دارو  میزان مقاومت بدن به آن رفته رفته زیاد تر خواهد شد . این به این معنی است که مصرف کننده ها هر بار برای ارضای نیاز خود و تاثیر ‍بخشی آن به میزان بیشتری ازآن احتیاج پیدامی کنند.

وقتی که بدن برای عملکرد طبیعی خود به متادون متکی  میشود یک نوعی از وابستگی به وجود می آید که اشخاصی که دچار آن میشوند اگر بخواهند مصرف آن را قطع کنند دچار نشانه های ترک اعتیاد میشوند.

نشانه های ترک اعتیاد به خاطر این در افراد نمایانگر میشود که بدن باید تلاش کند تا دوباره یاد بگیرد بدون تکیه و تداخل متادون در سیستم خود عمل کند.

درحالیکه بدن تلاش میکند که چرخه ی طبیعی عملکرد خود را مجددا تثبیت کند نشانه های آزارنده  ای نمایان میشود که عملکرد بازسازی را سخت میکند این نشانه ها همان علائم ترک اعتیاد می باشند.

به خاطر اینکه فرایند ترک متادون میتواند موجب بروز نشانه های خلقی شدیدی شود برای این کار کمک  روان درمانگر متخصص ضروری است.

فرایند ترک اعتیاد از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد و علائم ترک و طول دوره ی درمان بسته به میزان اعتیاد و زمان اعتیاد متفاوت می باشد

شرایط و میزان مقاومت دارویی مصرف کننده نیز بر طول دوره ی درمان و میزان علائم قطع مصرف تاثیر گذار خواهد بود.

علائم ترک متادون

علائم ترک مصرف متادون همانند دیگر مواد افیونی مثل هروئین و مورفین می باشد

و بیشتر آنها شبیه به انفولانزا است

علائم شدید و رایج ترک متادون به شرح زیر است:

تب

لرز

گرفتگی و درد عضلانی

استرس و بی قراری شدید

حالت تحوع

استفراه

ضربان قلب شدید

‍‍‍‍پرخاشگری

گرفتگی معده

پارانویا

بی خوابی

تمایل شدید به مصرف

توهم وافسردگی شدید

آن دسته از افراد که اعتیاد شدید تری به متادون دارند قطعا علائم ترک مصرف شدیدتری را نیز در دوره ی درمان تجربه میکنند اگر مصرف کننده ای به طور همزمان به مواد مخدر دیگری اعتیاد داشته باشد طول دوره ی درمان بیشتر خواهد بود  و دوره نقاهت سنگین تری را سپری خواهد کرد.

طول دوره ی ترک متادون

علائم معمولا طی ۲۴ ساعت بعد از مصرف  آخرین دز اتفاق می افتد اما  این دارو بین ۱۵ تا ۶۰ ساعت از فردی به فرد دیگر زمان میبرد تا از سیستم بدن مصرف کننده خارج شود و حتی گاها ممکن است چند روز طول بکشد تا علائم ترک اعتیاد شروع شوند علائم ترک مصرف معمولا بین ۴ تا ۷ هفته زمان میبرد اما در افرادی که اعتیاد شدیدتری دارند این دوره طولانی تر خواهد بود.  هفت تا ده روز اول اغلب سخت ترین دوران نقاهت خواهند بود اما در بعضی از موارد حتی این دوره طولانی می شود.  متادون  به طور چشمگیری بیشتر از هر دارویی در بدن باقی خواهد ماند و در بعضی موارد اوج دوره ی نقاهت  هفت روزبعد از آخرین مصرف آغاز می شود. در این دوره علاعم فیزیکی که شبیه به انفلانزای شدید میباشد و علائم روانی آن مانند استرس شدید افسردگی بی قراری و پرخاشگری ظاهر خواهند شد که طی شیش تا هفت هفته  رفته رفته از بین می روند

علت مشکلات شدید خلقی ازقبیل  افسردگی ها و بیقراری های شدید  در دوره ی ترک کم شدن ترشح هورمون اندورفین در مغز میباشد که نیاز یه احیای مجدد دارد و از طریق شک عصبی به راحتی قابل درمان است. در این روش  عصب های مغزی مجددا شروع به ترشح دو هورمون نشاط آور اندورفین و دوپامین کرده و روند بهبود را سریعتر میکند. 

تیم درمانی ندای سلامت با بهره گیری از متد های روان درمانی طب سونی و روش هیپوتراپی تنها مرکزمجاز  درمان ذ هن هیپوتراپی و طب سوزنی ومجهز به دستگاه های تنظیم امواج مغزی و شوک الکترپنیکی به شما کمک میکند که طی چهار تا ده جلسه برای همیشه بتوانید متادون را ترک کنید و به زندگی سالم خود برگردید

اینجا با ما برای همیشه ترک میکنی 

 ندای سبز سلامت

 

ثبت نظر